tirsdag den 19. september 2017

Knud Illeris



Knud Illeris er født i 1939 er forfatter til en lang række bøger, bl.a. How we Lean, som giver en dybdegående forståelse i hvordan mennesket lærer og af lærer.

















Det er en ganske enkel model, Illeris bringer på banen, men den er ganske brugbar, og kan fint sidde som en lille huskeseddel på opslagstavlen inden undervisningen forberedes. Vi lærer ikke, uden vi er engagerede og har accepteret præmisserne, vi lærer ved den direkte handling, og vi skal altid forholde os til vores handling gennem refleksion herunder ikke mindst feedback. Som undervisere er vi med til at finde engagementet, tydeliggøre præmisserne, skabe grundlaget for handlinger til at øve sig på og ikke mindst give feedback og understøtte den studerendes refleksion over handlinger og det lærte.




Illeris arbejder med et bredt kompetence begreb og introducerer sin version af en kompetence blomst. Den fremstår ikke som et konkret værktøj men er en visualisering af de elementer, der udgør en bred handlings kompetence eller det at kunne handle i bestemte situationer.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar